Varna24.bg. Малки и големи развяха националния трибагреник на площад Св. Св.

...
Varna24.bg. Малки и големи развяха националния трибагреник на площад Св. Св.
Коментари Харесай

Хиляди варненци отбелязаха заедно Националния празник

Varna24.bg . 

Малки и огромни развяха националния трикольор на площад " Св. Св. Кирил и Методий ". 

Началото бе сложено в 9.00 часа с Божествена света литургия в Катедралния храм " Свето Успение Богородично ". 

В 10.30 пред храма в центъра на Варна тържествено с предшестващ боен обред бе издигнато националното знаме. След това формалните посетители, водени от кмета на Варна Иван Портних, регионалния шеф Стоян Пасев, Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, главнокомандващия ВМС контраадмирал Митко Петев и други потегли шествие до паметника на Граф Игнатиев в градинката зад Операта. Там бяха положени венци и цветя. От там шествието продължи по бул. " Княз Борис I " и бул. " Сливница " до Морската градина и  Мемориалния паметник на украинските воини, за поднасяне на венци и цветя. Ритуал бе очакван по същото време и пред Паметника на съветските воини.       

Програмата във Варна продължава с голям брой начинания. 

                                   

В 12.00 часа в Детския ъгъл на Морската градина ще се състои обичайния концерт  " Децата на Варна честват 3-ти март " и ще бъде открита Възрожденската улица. 

Mото клубовете във Варна също се включват в честването с шествие по улиците на Варна под мотото " В името на България ". Сборният пункт е площадът пред Катедралата. Очаква се колоната от мотористи да потегли в 13.00 часа, като ще премине по булевардите " Мария Луиза " и " Осми крайморски полк ". На кръстовището с бул. " Васил Левски " колоната ще направи противоположен завой и още веднъж по булевардите " Осми крайморски полк " и   " Мария Луиза " ще се върне пред Катедралата.

 

В 13.30 часа в регион " Владислав Варненчик " пред парк с Мемориал на съветските воини – освободители в местността " Терасите " ще се ссътои церемониален обред с полагане на венци и цветя. 

В 18.00  в зала 1 на Фестивален и конгресен център следва спектакълът  " България – един завет. Участват: Академичен танцов спектакъл към Варненски свободен университет " Черноризец Храбър ", Ансамбли при Средно учебно заведение за филантропични науки и изкуства " Константин Преславски ", Ансамбли при НЧ " Отец Паисий 1934 ",Ученици от Национално учебно заведение по изкуствата " Добри Христов ". Входът е свободен.

 

В 19.30 часа на входа на Морска градина ще се състои тържествена заря-проверка по случай Националния празник. 

Ритуала по отбелязването на 3 март във Варна вижте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР